Hanhundeliste

Her kan du som hanhundeejer vise dine potentielle avlshanhunde frem.

Det koster et éngangsbeløb på 200 kr. pr. hanhund, der bliver fremvist på siden.

Opdrættere/tæveejere – nye som erfarne – kan her få et større overblik over mulige emner til parringer.

Vi anbefaler alle at sætte sig ind i reglerne for matadoravl og indavl/linjeavl. Se link her:

www.dkk.dk/alle-emner/opdræt/matadoravl
www.dkk.dk/alle-emner/opdræt/indavl

Og vi henstiller, at hanhundeejerne selv retter henvendelse til SFR, og får fjernet hanhunden fra listen, hvis grænsen for matadoravl er nået – eller når hanhunden ikke længere er tilgængelig i øvrigt.

Krav og anbefalinger til hanhundeejere:

Hanhunden skal være stambogsført i DKK og kunne fremvise HD- og AD-billeder, der viser fri for dysplasi på hofter og albuer (se på www.hundeweb.dk). Det kan anbefales, at der også foreligger OCD-billeder og en første øjenlysning.

SFR anbefaler at lægge så mange meritter og sundhedsoplysninger op som muligt. Og derudover er det ønskeligt med en god beskrivelse af hanhundens temperament, fortrin.

Henvis eventuelt til en eller flere, der vil udtale sig om hanhundens fortrin.

Udfyld linket ‘Hanhund til avl’ her X  og send det til webmaster Dorthe Larsen (dorthelarsen70@gmail.com). Hun vil lægge teksten i linket op længere nede på denne side.

Samtidigt med indsendelse af udfyldt link, skal du betale de 200 kr. til SFRs kontonr. 9880 – 0000350831. Skriv ‘Hanhund til avl’ på indbetalingen.

Vejledning til tæveejere:

SFR anbefaler, at du ved valg af avlshanhund er grundig.

www.hundeweb.dk kan du se hanhundens sundhedsoplysninger, meritter, udstillingsresultater og afkom til nu – hvis du er medlem af DKK.

Se på, om hanhunden passer til din tæve? Om der er grund til at tro, at den hanhund måske kan kompensere for nogle af tævens eventuelt mindre stærke sider.

Lav aftale om at se hanhunden … og se hanhunden arbejde.

Hvis du er helt ny opdrætter eller fx ikke kender hanhundens linjer, kan du prøve at henvende dig til en kennel fra kennellisten og høre, om du kan få svar på dine spørgsmål – og få gode råd.

HANHUNDE TIL BRUG I AVLEN: